Jobboards

In de eerste post, “de perfecte job”, staan er enkele vacatures in een lijstje. Deze vacatures waren voorbeelden van jobs die je binnen de HR-sector kan hebben. Er zijn natuurlijk nog duizenden andere jobs waar je uit kan kiezen!  Maar waar vind je die nu concreet?

Er zijn tal van jobboards die bedrijven gebruiken om kandidaten te zoeken. Hier vind je de meest gebruikte in België: Jobat, Monster en StepStone. Hier kan je als kandidaat je CV uploaden en vacatures zoeken en als werkgever kan je CV’s zoeken en vacatures plaatsen. Het is dus een tweerichtingsverkeer. Natuurlijk bestaan er ook nog andere Jobboards: Flanzingo, Broadbean, Recruiting.com, Jobvite… Er zijn dus veel mogelijkheden om op zoek te gaan!

 

Jobat

LogoJobat-nl-new“Voor de job van je leven”…Op Jobat vind je ongeveer 10.000 jobs. En jij zoekt er waarschijnlijk maar 1… keuze genoeg dus! Op Jobat kan je een functie invoeren die je graag wilt uitoefenen en de regio kan je ook kiezen. Begin te scrollen, klik aan wat je graag doet en contacteer het bedrijf! Je kan ook je CV uploaden door een profiel aan te maken. Veel bedrijven zoeken actief op Jobat naar gepaste profielen, dus als je je CV er in de puntjes opzet, is de kans groot dat je gecontacteerd wordt voor een job die bij jouw profiel past!

Monster

monster1Monster werkt volgens hetzelfde systeem als Jobat. Veel werkgevers zien Monster als een kwalitatieve site, omdat daar veel goede profielen op staan. Monster was vroeger betalend, dus dan wist je dat er goede profielen opstonden. Je kan naar jobs zoeken, je CV uploaden, je krijgt er advies. Net zoals Jobat is Monster gebruiksvriendelijk. Alles wordt goed uitgelegd en na 10 minuten ben je klaar om aan de slag te gaan!

StepStone

stepstone-logoOp Stepstone vind je 5.000 jobs, minder dan op Jobat maar je vindt er zeker ook wel één dat je aanspreekt. Je kan er net zoals bij de eerste twee je CV uploaden en op zoek gaan naar een job. Je krijgt er ook tips voor een CV te maken, een sollicitatiebrief te schrijven en nog zo veel meer. Als werkgever kan je hier ook CV’s zoeken.

Zo, nu ken je al drie belangrijke jobboards. Neem zeker eens een kijkje. Als je meer vragen hebt over Jobboards, mag je zeker altijd je vraag opsturen op de Contactpagina.